Ont i hälen?

Heeler hälkoppar för barn och vuxna har en unik utformning som gör att det är enkelt att få på sig skor med Heeler i. Väl på sitter dom alltid på plats, tippar inte och gör att hälens naturliga fettkudde hålls ihop.

Hälkoppen Heeler är framtagen av Barnortopediskt Centrum och Dr. Lennart Sandberg. Den bygger på lång och ingående medicinsk erfarenhet. Produkten är medicinskt optimalt utformad med en hög användarvänlighet och kvalitet och kan användas både som behandling och i förebyggande syfte.

Vidare är Heeler tillverkad i återvinningsbar TPE-plats som är hudvänligt och mjuknar ytterligare i kontakt med kroppsvärmen.

Heeler

Hälsmärtor hos Barn och Ungdomar

VART GÖR DET ONT?

När barn har ont i hälen sitter ofta smärtan i bakre delen av hälbenet och uppkommer ofta vid aktivitet/idrott.

Trycker man vid sidorna på bakre delen av hälen ömmar det. Ofta kommer smärtan när barnet vilat en stund efter aktiviteten. En del barn har en ömhet kring hälen på morgonen som minskar under förmiddagen för att åter öka på eftermiddagen/kvällen.

Besvären kommer och går under ca. ett år men ibland kan besvären hålla i sig längre och vara betydligt envisare, båda hälarna kan drabbas samtidigt. En del barn får diagnosen hälseneinflammation eller hälsporre men detta är mycket ovanligt och det rör sig nästan uteslutande om ömhet i tillväxtbrosket.

VARFÖR GÖR DET ONT I HÄLEN?

Smärtan beror på en ömhet i hälens tillväxtbrosket i bakre delen av hälbenet.

Problemet tycks ha ökat och anledningarna kan vara många. Exempel kan vara organiserade fysiska aktiviteter, vanligt förekommande sporter är fotboll, innebandy och gymnastik. Förändring av underlaget där man idrottar samt tunna och odämpade skor/gymnastikskor är ytterligare exempel.

Hälsmärtor hos barn påverkar ofta hela familjen och skapar stor oro samt medför frekventa kontakter med sjukvården. När barn/ungdomarna inte kan delta i sina aktiviteter känner de utanförskap, väljer bort fysisk aktivitet och blir inaktiva.

HUR BEHANDLAS DET?

Tillståndet är helt ofarligt och försvinner av sig själv men det kan ta lång tid och vara envist.

Heeler ger den optimala behandlingen för detta ofarliga och långdragna tillstånd. Smärtan beror på en ömhet i hälens tillväxtzon. Inga mediciner, formgjutna hålfotsinlägg eller andra behandlingar hjälper mot hälsmärtor hos barn.

Viktigt är att Heeler används hela tiden i alla skor även inneskor. Syftet är att ge hälen stötdämpning. Om smärtorna kvarstår fyra månader efter konstant behandling med Heeler bör sjukvård kontaktas.

Hälsporre – Hälsmärtor hos Vuxna

VARFÖR HEELER FÖR VUXNA?

Hälsporre (Plantar fasciit) och hälsmärtor är en mycket vanlig åkomma och drabbar alla åldrar. Tillståndet är långdraget och besvärligt men ofarligt. Smärtorna kommer vid belastning av hälen och kan vara så intensiva att man kan ha svårt att trampa ner. Det vanliga är att det gör ont på morgonen eller efter fysisk aktivitet. Orsaken är en överbelastning i området där fotsulans bindväv fäster mot hälbenet.

Besvären kan vara orsakade av hög fysisk belastning, hårda underlag eller undermåliga skor. Smärtan orsakas av drag och tryck mot det inflammerade område under hälen. Tillståndet kan vara mycket långdraget ibland kan smärtan hålla i sig i flera år därför får man vara envis och uthållig. Det är viktigt att behandla så att man inte börja belasta snett och får knäbesvär.

Hälsporre

BÄSTA ALTERNATIVET

Vi har valt ett material som ger lagom mycket stötdämpning för att uppnå effekt utan att tappa stabilitet. Vi har utformat stabiliteten så att den skall motverka snedbelastning av hälen. Vi har tänkt complience utifrån alla synvinklar såsom färg, form, lätt att ta på och ligga kvar på sin plats i skon.

Heeler finns i tre storlekar. Small för skostorlek 35 eller mindre, Medium för skostorlek 36-40 samt Large som passar för dig som har skostorlek 41 och uppåt.

Heeler tillverkas i Sverige i samarbete med Dr Lennart Sandberg specialist i ortopedi och verksamhetschef vid Barnortopediskt Centrum. Produkten uppfyller samtliga miljökrav. Plasten mjuknar ytterligare med kroppsvärmen för att ge en behaglig dämpning.

BEHANDLING MED HEELER

Det snabbaste och enklaste sättet att lindra besvären är att konsekvent använda stötdämpande Heeler. Eftersom Heeler passar i de flesta skor såsom Ballerina, tyg- och gymnastikskor m.fl. kan du enkelt flytta dem.

Undvik att gå barfota. Ytterligare tips för en effektiv behandling är att lägga Heeler mellan dubbla strumpor när du vistas inomhus. Glöm inte att Heeler kan användas både för behandling och i förebyggande syfte.

Storleksguide

Heeler finns olika storlekar. Står du och väljer mellan två olika storlekar rekommenderar vi dig att ta den större.

Storlek EU
Small -35
Medium 36-40
Large 41-

Heeler får handtvättas varsamt med ljummet vatten max 30° och lufttorka.

Framtagen av Dr. Lennart Sandberg

Barnortoped och specialistläkare inom ortopedi som har utvecklat Heeler i samarbete med Barnortopediskt Centrum i Stockholm.