• Fri frakt
 • Snabb leverans
 • Fria byten
 • 100% Nöjd kundgaranti
 • 08-410 248 80

Armbågsskydd

Armbågsskydd och armbågsstöd - avlastning och kompression

Hos oss på Rehabgrossisten.com är det enkelt att köpa armbågsskydd online. Vi har kvalitativa armbågsstöd från Sporlastic, Breg, Rehband, Serola och Medi som går bra att använda både i vardagen och i samband med träning, läs mer här.

Mer information Armbågsskydd

De vanligaste orsakerna till smärta och problem i armbågen är lokala inflammationer orsakade av fel- eller överbelastning. Armbågsskydd och armbågsstöd kommer i olika utföranden och kan ge effektiv smärtlindring vid problem med exempelvis tennis- eller golfarmbåge.

Vanliga orsaker till smärta i armbåge

Den vanligaste orsaken till en smärtande armbåge är en inflammation i armbågsledens inre eller yttre senfästen. Symtomen inkluderar lokal smärta och svullnad samt kraftlöshet i hand och fingrar.

En inflammation i armbågsleden uppstår vanligtvis vid fel- eller överbelastning på grund av upprepade, monotona rörelser samt att armbågsleden sträcks mer än normalt, så kallad hyperextension. Armbågsleden är därför extra utsatt vid specifika idrotter och sporter med hög aktivitet i armarna, exempelvis golf och tennis, men även handboll och volleyboll.

Även arbetsintensiva moment i vardagen eller på arbetet kan orsaka belastningsskador och armbågsproblematik, exempelvis musarm.

Armbågsstöd kan ge effektiv smärtlindring

Vid problem orsakade av hyperextension kan ett armbågsskydd vara ett bra hjälpmedel.

Armbågsskydd är designade för att stabilisera upp och avlasta leden för att på så sätt förhindra överrörlighet. Det finns även armbågsstöd med kompression avsedda för att minska belastningen på det inflammerade området samt påskynda läkningen genom att förbättra blodcirkulationen.

Många armbågsskydd kan ha spännen och pelotter vars funktion är att reducera belastningen som orsakas av händer och fingrar.

Olika typer av armbågsstöd

Armbågsskydd och stöd kommer i flera utföranden anpassade för olika typer av armbågsproblematik. Samtliga modeller är noggrant utformade för att skapa optimala förutsättningar för avlastning och smärtreducering i både armbågsled och senfästen.
Det är vanligt att dela in armbågsskydd i kategorier baserat på deras egenskaper och funktion:

 • Avlastning – Dessa armbågsskydd är avsedda för att ge avlastning för muskler och senfästen för att på så sätt reducera smärta.
 • Stabilitet – Ett skydd med skenor utformat för att effektivt stabilisera upp armbågsleden och bidra med ökad kontroll.
 • Stötdämpning – Detta är ett skyddande armbågsskydd vars uppgift är att minska stötar och tryck mot armbågsleden. Skyddande armbågsskydd används främst inom aktiviteter där det risken att falla mot armbågen är högre.

forts. olika typer av armbågsstöd

 • Kompression – Armbågsskydd med kompression skapar ett tryck mot armbågsleden, vilket kan förbättra blodcirkulationen och reducera svullnad, men också ge ökad stabilitet.
 • Smärtlindrande – Det finns även armbågsskydd med kylande komponenter som har en effektiv smärtlindrande effekt direkt på problemområdet.
 • Vibrationsdämpande – Armbågsskydd som reducerar vibrationerna från händer och. handleder, till exempel i samband med tennis, padel eller hantverksarbete.
 • Hyperextension – Skydd med stabiliserande skenor och band anpassade för att förhindra hyperextension, det vill säga översträckning i armbågen.

Köp armbågsskydd online

Hos oss på Rehabgrossisten hittar du ett brett sortiment av armbågsskydd och stöd anpassade för olika typer av armbågsproblem. Vi har armbågsskydd från professionella varumärken som Sporlastic, Breg och Medi. Skydden kan med fördel användas i vardagen, men även på arbetet eller i samband med träning och idrott.

För att öka tryggheten för dig som kund erbjuder Rehabgrossisten alltid 45 dagars bytesrätt, fri frakt samt säkra betalningar med BankID.