• Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Fria byten och returer
  • 100% Nöjd kundgaranti
  • 08-410 248 80

Kompressionsstrumpor

Snabbare återhämtning med kompressionsstrumpor

CEP-kompressionsstrumpor är tillverkade för att ge dig medicinsk kompression för att hjälpa till att maximera prestanda och återhämtning. De specialdesignade, precisionsstickade strumporna hjälper dina anklar och underben att återhämta sig snabbare före och efter aktivitet genom förbättrat blodflöde med hjälp av kompressionen i strumpan, läs mer här.

Herr/Dam

Varumärke

Visar 8 produkt(er)

Mer information Kompressionsstrumpor

Kompressionsstrumpor används för att förhindra svullnad och trötthet i benen genom att öka blodcirkulationen i underbenen, fotled och fötter. Kompressionsstrumpor hjälper vadmusklerna och venerna att pumpa blodet från underbenet tillbaks upp till hjärtat. Även artärerna, som transporterar syrerikt blod till dina muskler, kan slappna av så att blodet flödar mer fritt i benen. Kompressionsstrumpor är vanligt bland idrottare för att snabba på återhämtning och för att minska träningsvärk. Med det sagt har det nu även blivit vanligt att använda kompressionsstrumpor både vid dagligt arbete, långa resor som vid flyg, bil eller tågresor etc. Faktum är att kompressionsstrumpor fungerar lika bra vid kontorsarbete, i löpspåret eller på gymmet så som vid långresor, speciellt om du har problem med svullna och värkande fötter.

Hur väljer jag rätt storlek?

För att strumporna ska sitta korrekt är det viktigt att du väljer rätt storlek. Här skiljer sig kompressionsstrumpor från vanliga strumpor. Du utgår inte från din skostorlek utan tar istället mått över vaden (i vissa fall även mått runt vristen). Så var noga med att ta korrekt mått runt vaden, du hittar måttanvisningar i Storleksguiden inne på respektive produkt.

Olika kompressionsklasser

Kompressionsstrumpor finns i olika kompressionsklasser där där klass 1 ger lätt kompression (15-21 mmHg) och är den kompression som är vanligast vid lindriga problem och är den kompression som vi presenterar här. Kompressionsklass 2 och 3 ger högre kompression och förskrivs av läkare vid medicinsk behandling. Strumporna är tillverkad med graderad kompression vilket ger olika tryck över hela underbenet.