• Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Fria byten
  • 100% Nöjd kundgaranti
  • 08-410 248 80

Ankelstöd & Ankelskydd

Stöd för ankeln ger extra kontroll och smärtlindring

Stukningar och sträckningar i fotleden kan uppstå av olika anledningar, exempelvis sport eller av en olyckshändelse, exempelvis ett fall eller snedtrampning. Detta kan orsaka måttligt till svår lokal smärta, svullnad och blåmärken. För att stötta kroppens naturliga läkningsprocess och reducera smärta kan ett ankelstöd eller ankelskydd vara ett bra hjälpmedel. Stödet stabiliserar upp fotleden samtidigt som kompressionen förbättrar blodcirkulationen. Hos oss på Rehabgrossisten.com kan du köpa ankelstöd online i olika material med varierande grad av stöd, läs mer här.

Mer information Ankelstöd & Ankelskydd

Fotledsproblem kan ha flera orsaker

Fotleden har en avancerad anatomi som är byggd för att stabilisera upp foten i olika positioner. Felbelastning eller överansträngning av fotleden kan resultera i olika typer av ledbandsskador, där stukningar (distorsioner) och sträckningar är bland de vanligaste.

Stukningar beror på en onaturlig vridning av fotleden, vilket orsakar skador på ligamenten i foten. Vid mycket kraftiga stukningar kan ledbanden till och med brista. Detta uppstår vanligtvis i samband med olyckshändelser, exempelvis fall eller snedtrampning.

Även sträckningar kan uppstå i samband med en olycka, men är desto vanligare inom intensiv idrott. Idrottare är dessutom mer benägna att drabbas av återkommande fotledsskador, så kallad instabil fotled, vilket betyder att kroppen inte registrerar vridningen av ligamenten.

Andra vanliga fotledsskada är stressfrakturer som oftast uppstår i samband med långvarig löpträning samt artrit, en inflammation i fotleden som utlöses av en bakomliggande sjukdom. Även artros kan ge smärta och stelhet i fotleden.

Ankelstöd kan lindra besvären

En av de viktigaste behandlingarna för att förebygga fotledsproblem är balansträning i syfte att stärka den omkringliggande muskulaturen. Det kan också vara bra att använda ett ankelstöd för att förbättra stabiliteten i leden, exempelvis under träning, men också i det vardagliga livet.

Ankelstödet är ett elastiskt band eller skydd som du trär över eller virar kring fotleden för att hålla den i en korrekt position. Kompressionen från ankelskyddet bidrar framför allt med extra stöd för ledband och ligament samtidigt som det förbättrar blodcirkulationen i området. Detta kan i sin tur reducera stelhet och smärta, men också skynda på läkningsprocessen efter en stukning eller sträckning. Leden hålls samtidigt varm och rörlig, vilket minskar risken för ytterligare skador.

Det är vanligt att använda ankelstöd i rehabiliterande syfte, exempelvis efter en stukning, sträckning eller i samband med artrit eller artros. Skyddet bidrar med kompression som förbättrar blodcirkulationen i området, vilket kan påskynda läkningsprocessen, samt värme som håller leden rörlig.

Ankelskydd för olika tillfällen

Ankelstöd finns med olika grader av stöd beroende på hur mycket stabilitet du önskar. De finns även som elastiska band med individuell passform där det är möjligt att reglera supportnivån efter eget behov. Det mjuka och förhållandevis tunna materialet gör dem lämpliga att använda under strumpor och i de flesta typer av skor.

Ankelskydd går bra att använda i förebyggande syfte, exempelvis i om du upplever instabilitet i fotleden i samband med träning eller idrott. Många idrottsmän med erfarenhet av stukningar och sträckningar väljer ofta att använda stöd eller tejpa fotlederna för att förebygga återkommande skador. Även personer som inte idrottar kan använda stödet vid smärta eller svullnad för att extra avlastning.

Köp ankelstöd hos Rehabgrossisten.com

Ett ankelskydd kan stabilisera upp fotleden i samband med en stukning eller sträckning för att skynda på läkningsprocessen, men också reducera lokal smärta. Skyddet kan även vara lämpligt att använda vid artrit, artros eller bara i förebyggande syfte vid instabilitet i fotleden.

Hos oss på Rehabgrossisten.com hittar du ankelstöd i olika utföranden med varierande grader av stöd. De är lämpliga att använda både i vardagen samt vid träning och idrott. Vi erbjuder alltid öppet köp och fri frakt på våra produkter samt säkra betalningsmetoder för våra kunders trygghet.