• Fri frakt fr. 375.-
  • Snabb leverans
  • Fria byten
  • 100% Nöjd kundgaranti
  • 08-410 248 80

Kompressionstights

Kompressionstights för bättre blodcirkulation och återhämtning

Här på Rehabgrossisten.com hittar du kompressionstights i olika modeller, både för dam och herr, som passar både för träning och vardagsbruk, läs mer här.

Mer information Kompressionstights

När använder man kompressionstights?

Kompressionstights är utformade för att förbättra blodcirkulationen i den nedre delen av kroppen, vilket i samband med träning kan öka syresättningen i musklerna. Detta kan i sin tur minska skaderisken samt påskynda muskelreparationen efter intensiv fysisk aktivitet. Det finns dock även kompressionstights anpassade för att motverka uppkomsten av åderbrock och svullnad i ben.

Kompressionstights är främst förknippade med träning och har, likt namnet antyder, en viss grad av kompression. Det främsta syftet med kompressionen är att förbättra blodcirkulationen, vilket i sin tur underlättar syretillförseln till musklerna. Detta kan ha positiva effekter under hela träningspasset, från uppvärmning till återhämtning, framför allt vid hårdare former av idrott och sport där kroppen utsätts för hög belastning.

Kompressionstights förbättrar blodcirkulationen

Den ökade blodcirkulationen bidrar till en mer effektiv uppvärmning av musklerna, vilket i sin tur kan minska risken för skador, exempelvis muskelsträckning. I och med att syresättningen i musklerna ökar kan kompressionen dessutom förbättra prestationerna under träningspasset, framför allt uthålligheten. De leder dessutom bort fukt från kroppen och har en stabiliserande effekt på muskulaturen.

Slutligen kan kompressionstights underlätta musklernas naturliga återhämtningsprocess genom att hålla igång blodcirkulationen, även när kroppen befinner sig i en vilofas. Därmed är de lämpliga att använda även efter fysisk belastning för att skynda på muskelreparationen.

Graden av kompressions varierar

Hur hög grad av kompression ett par kompressionstights har varierar beroende på modell. Kompressionsgraden anges i enheten mmHg, där ett högre nummer motsvarar en högre grad av kompression. Skalan börjar på 8 mmHg och sträcker sig ända upp till 40 mmHg, där vanliga kompressionstights brukar ha en kompressionsgrad på cirka 23 – 30 mmHg.

En lägre kompressionsgrad kan vara passande vid användning av tightsen i vardagen. Högre kompression än 30 mmHg kräver dock konsultation med en läkare innan användning. Den här höga grad av kompression används vanligtvits enbart av personer som lider av kroniskt låg blodcirkulation.

Olika typer av kompressionstights

Idag finns det ett stort utbud av kompressionstights anpassade för olika behov, där den vanligaste modellen är den avsedd för träning. Här går det att hitta kompressionstights i olika längd för både dam och herr, både med hög och låd midja. Det kan emellertid vara värt att känna till att en hög midja inte påverkar vare sig cirkulation eller prestation. Däremot upplever många tights med hög midja som mer bekväma.

En annan typ av kompressionstights är de som är avsedda för trötta eller svullna ben. Den här varianten har samma funktion som vanliga stödstrumpor och lämpar sig framför allt för användning i vardagen, exempelvis på arbetet. Genom att hålla igång blodcirkulationen i benen anses den här typen av tights vara passande för att förebygga uppkomsten av åderbrock.

Köp kompressionstights online hos Rehabgrossisten

Kompressionstights kan vara en bra investering för personer som vill förbättra sin uthållighet och träningsprestationer. Hos oss på Rehabgrossisten.com hittar du kompressionstights i olika modeller för både dam och herr med olika grader av kompression. Vi erbjuder alltid fri frakt och fria returer på våra produkter och betalar gör du enbart med säkra betalningsmetoder.