• Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Fria byten
  • 100% Nöjd kundgaranti
  • 08-410 248 80

Halskrage & Nackkrage

Avlastande halskrage ger stöd vid smärta i nacken

Halskrage används vid enklare nackspärr och ger stöd och avlastning för nacken vid överbelastning och smärta i skuldermuskulaturen och nacke, men även efter operation eller vid kronisk sjukdom. I vårt sortiment hittar du – halskrage vuxen och halskrage barn. Vår kundsupport finns till din hjälp för att hitta rätt produkt i vårt rahab apotek. Öppet vardagar mellan 9-16 på tfn 08-410 248 80 eller på chatten med personlig rådgivning. Tveka inte att kontakta oss om du vill ha hjälp vid ditt köp, läs mer här.

Mer information Halskrage & Nackkrage

En halskrage är till för dig som har ont och behöver ett stöd och avlastning för nacken vid smärt i skuldra och nacke vid bl.a. överbelastningsproblem. Våra halskragar finns i olika modeller, i olika höjder och vi har både mjuka och rigida kragar samt traktionskragar i sortimentet.

För att en nackkrage ska kunna användas över tid måste den vara tillverkad så att den ger god komfort vid användning. Nackkragen fungerar som en stödkrage som ger stöd vid överbelastning och smärta i nacke och skuldermuskulaturen. En mjuk halskrage bör vara tillverkade i ett formbart PU-skum och de rigida kragarna i Polyethylen med utbytbart foder som är tillverkat i bomull och foam.

När ska jag använda nackkrage?

En nackkrage ska användas om du upplever att du behöver extra stöd och avlastning när du har ont i nacken så som nackspärr, stelhet eller överbelastningsproblem.

I vårt rehab apotek finns dock olika typer av kragar för olika indikationer och skador. Vi rekommenderar dig att alltid kontakta sjukvården om du är minsta osäker vilken produkt du ska använda relaterat till ditt problem eller skada.

Kan jag sova med halskrage?

Det går alldeles utmärkt att sova med halskragen. Dock kan det vara ovant att sova med kragen men den hjälper många gånger till att ge den avlastning och stöd som kan behövas vid problem. Vi har kunder som upplevt en tydlig förbättring av sömnen vid använde av kragen på natten.

Vi rekommenderar att du provar dig fram för att hitta bästa lösningen för dig. Se efter i vårt rehab apotek där du hittar olika modeller halskragar.

Varför inte nackkrage?

Det finns fall då en nackkrage inte ska användas. Ett av dess är vid whiplash skador – hur du ska hantera en eventuell whiplash rekommenderar vi dig att rådgöra med din läkare, sjukgymnast eller annan sjukvårdsutbildad personal.

Hur ska en halskrage sitta?

För enkelheten appliceras halskragen med hjälp av kardborreband som knäpps bak eller på vardera sida om nacken, beroende på modell. Efter applicering kan kardborrbandet enkelt klippas till rätt längd för att sedan vara enklare att sätta på igen.

Vi rekommenderar alltid 30 grader handtvätt av halskragen eller det foamfoder den kommer med. Handtvätt och dropptorkning.

Tillverkare och leverantörer av nackkrage

Våra nackkragar är från väletablerade varumärken inom ortopedteknik. Sortimentet finns upphandlat i flera landsting i Sverige och är nu möjligt att beställa på nätet. Vi har nackkragar från Aspen Medical, Sporlastic och det tyska företaget Medi.

I vårt rehab apotek har vi en av de bredaste sortimenten på marknaden och kan erbjuda både rigida halskragar, som används vid mer komplexa nackskador, samt mjuka kragar för nackspärr, ont i nacke eller skuldermuskulaturen.

Vart kan man köpa halskrage?

Vi har mer än 20 års erfarenhet av att sälja halskragar till sjukvården i Norden.

I vårt rehab apotek hittar du de vanligaste modellerna och vår kundsupport finns till din hjälp alla vardagar mellan 9-16 på tfn 08-410 248 80. Du når oss även på chatten med personlig rådgivning.

Tveka inte att kontakta oss om du vill ha hjälp att hitta rätt halskrage eller nackkrage.

Vi erbjuder dig snabb och trygg service

REHABgrossisten erbjuder dig snabb och trygga köp på nätet. Vi är certifierade hos Nordisk E-handelscertifiering och använder Klarnas säkra betalningslösningar i vårt rehab apotek. Du har alltid 14 dgr ångerrätt och 45 dgr bytesrätt med fri frakt, dvs vi står för frakten, både hem till dig och för returen vid byte av din produkt. Alternativ att betala efter du fått produkten finns även i kassan. Du får hem produkten och betalar utan problem sedan mot faktura som kommer från Klarna.