• Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Fria byten och returer
  • 100% Nöjd kundgaranti
  • 08-410 248 80

Halskrage

Avlastande halskrage ger stöd vid smärta i nacken

Halskrage används vid enklare nackspärr och ger stöd och avlastning vid överbelastning och smärta i nacke och skuldermuskulaturen, samt efter operation eller kronisk sjukdom. Vår kundsupport finns till din hjälp vardagar mellan 9-16 på tfn 08-410 248 80 eller på chatten med personlig rådgivning och vi har fri frakt. Tveka inte att kontakta oss om du vill ha hjälp vid ditt köp, läs mer här.

Visar 7 produkt(er)

Mer information Halskrage

En halskrage är till för dig som har ont i nacken och behöver ett stöd och avlastning vid smärt i nacke och skuldra vid bl.a. överbelastningsproblem. Våra halskragar finns i olika modeller, i olika höjder och vi har både halskragar i foam, rigida halskragar och traktionskragar i sortimentet.

För att en nackkrage ska kunna användas över tid måste den vara tillverkad så att den ger god komfort vid användning. Halskragen fungerar som en stödkrage för nacken och ger stöd och avlastning vid överbelastning och smärta i nacke och skuldermuskulaturen. Halskragen är konstruerad för att avlasta nacken och för bästa passform ska halskragen vara anatomiskt formad under käkbenet. En mjuk halskrage bör vara tillverkade i ett formbart PU-skum och de rigida kragarna i Polyethylen med utbytbart foder som är tillverkat i bomul och foam.

Applicering och använding

För enkelheten appliceras halskragen med hjälp av kardborreband som knäpps bak i nacken eller på vardera sida om nacken, beroende på modell. Efter applicering kan kardborrbandet enkelt klippas till rätt längd för att sedan vara enklare att sätta på igen. Vi rekommenderar alltid 30 grader handtvätt av halskragen eller det foamfoder den kommer med. Handtvätt och dropptorkning.

Tillverkare och leverantörer av nackkrage

Våra halskragar är från väletablerade varumärken inom ortopedteknik. Sortimentet finns upphandlat i flera landsting i Sverige och är nu möjligt att beställa på nätet. Vi har nackkragar från Aspen Medical, Sporlastic och det tyska företaget Medi.

Med det bredaste sortimentet av kragar på marknaden kan vi erbjuda både rigida halskragar, som används vid mer komplexa nackskador, och mjuka kragar för stöd och avlastning vid överbelastning och smärta i nacke och skuldermuskulaturen.

Vi hjälper dig att välja rätt halskrage

Vi har mer än 20 års erfarenhet av att sälja halskragar till sjukvården i Norden. I vårt rehab apotek har vi de vanligaste modellerna och vår kundsupport finns till din hjälp alla vardagar mellan 9-16 på tfn 08-410 248 80. Du når oss även på chatten med personlig rådgivning. Tveka inte att kontakta oss om du vill ha hjälp att hitta rätt halskrage.

Vi erbjuder dig snabb och trygg service

REHABgrossisten erbjuder dig snabb och trygga köp på nätet. Vi är certifierade hos Nordisk E-handelscertifiering och använder Klarnas säkra betalningslösningar i vårt rehab apotek. Du har alltid 14 dgr ångerrätt och 45 bytesrätt med fri frakt, dvs vi står för frakten, både hem till dig och för returen eller byte av din produkt. Alternativ att betala efter du fått produkten finns även i kassan. Du får hem produkten och betalar utan problem sedan mot faktura som kommer från Klarna.