• Fri frakt fr. 375.-
  • Snabb leverans
  • Fria byten
  • 100% Nöjd kundgaranti
  • 08-410 248 80

Ryggstöd

Avlastande ryggstöd - lindra smärta i ryggen

Problem i ländryggen med ryggsmärta och instabilitet som följd är ett väldigt vanligt problem som kan påverkar vår vardag. Bara i Sverige räknar man med att ca 80% av befolkningen någon gång i livet kommer att få ont i ryggen. Rehabgrossisten har ett brett utbud av olika ryggstöd för dig med smärta i ryggen eller höften. Ryggproblem vid t.ex. ryggskott, lumbago, diskbråck eller ishias kan lindras med hjälp av ett ryggbälte som avlastar och ger bättre hållning. Vi har olika modeller i olika material för att ge stöd både vid idrott, motion eller vid arbete, läs mer här.

Mer information Ryggstöd

Våra ryggskydd kommer från världsledande producenter och kända varumärken inom ortopedteknik. Normalt benämner vi dessa, ryggkorsett, ryggortos eller ryggördel. Produkterna är tillverkade för att ge kompression och stöd för ryggen vid ryggproblem så som t.ex. ryggskott. Vi har både elastiska och oelastiska ryggstöd, allt beroende på hur mycket kompression som krävs för att stabilisera ländryggen.

Hur mycket stabiliserar ett ryggstöd?

Hur mycket ett ryggskydd stabiliserar är mycket beroende på materialvalet samt vilken dragfunktion som ryggstödet har. Enkla resårgördlar kommer oftast utan det vi kallar för extra-drag, dvs de fastsydda band som gör det möjligt att efterspänna ryggstödet. För att få extra kompression runt problemområdet så flera olika modeller med just extra-drag med den möjligheten.

Flera modeller av de ryggskydd vi säljer finns i olika höjder beroende på hur högt stöd för ryggen som krävs. Ryggstöden finns i modeller för både dam och herr men de flesta är i en universal modell.

Stöd för ryggen – Ryggstöd från världsledande tillverkare

I vårt sortiment har vi ett antal elastiska korsetter från företaget Medi som är världsledande tillverkare av kompressions produkter. Förutom ryggstöd tillverkar de bl.a. kompressionsstrumpor och ortoser, bandage för hela kroppen. Våra produkter från Aspen Medical är tillverkade både i elastiskt och oelastiskt material.

Aspen Medical är framförallt kända för sin patenterade lösning av extra-draget, ryggstöd med Slick Track bandsystem för extra-drag ger riktigt bra kompression.

Vi har även produkter från Swedish Posture som syns ofta i sociala medier med sitt fina sortiment av produkter för dålig hållning som är en vanlig orsak till att ha ont i ryggen.

Ont i ryggen – Tips och råd att välja ryggstöd

För att få ut mest av ditt ryggstöd så får du här några tipps på saker du kan tänka på. Läs mer om anpassning och justering samt hur du tar hand om ditt ryggstöd så att det håller över tid.

Användning

Ryggstöden har kardborreknäppning med en mjuk- och hårddel som försluts. Delarna överlappar med god marginal men se till att inte knäppa så att resåren har i, då är storleken troligen för stor och ryggskyddet kommer att slitas ut i förtid. Ryggördel kan användas direkt på kroppen men vi rekommenderar att du använder en tunn tröja under så slipper du tvätta ryggskyddet så ofta.

Justering och anpassning av ryggstöd

Ditt ryggstöd kommer färdigt att användas ur paketet. Möjlighet finns dock att anpassa de skenor eller fjädrar som finns bak på ryggstödet. Anpassa dessa vid behov för att få en bättre anatomisk passform för att bättre följa svanken.

I de fall ditt ryggstöd kommer med extra-drag så kan du justera banden efter behov. Vi behov att extra kompression, t.ex. vid tunga lyft, kan du helt enkelt spänna banden över ländryggen. Men du har även möjlighet att rikta och dra banden snett nedåt får att öka kompressionen runt höften. Du kan likväl rikta banden högre upp på ryggskyddet för att öka kompressionen över bröstryggen.

Tvätt- och Skötselråd

För bästa skötsel av ditt ryggstöd eller ryggskydd bör dessa tvättas i 30 grader handtvätt samt att de dropptorkas. Produkter som är tillverkade i resår i kombination med stumma material, så som t.ex. plast och/eller aluminium, behöver oftast tvättas för hand. För att inte slita på kardborrbanden i onödan så är det bäst att knäppa igen hård- och mjukdel före tvätt.

Var kan man köpa ryggstöd?

REHABgrossistens har ett komplett sortiment av ryggstöd och ryggskydd för ryggproblem, ett sortiment som hjälper dig som har problem med smärta i ryggen. Samtliga våra handledsstöd är CE-märkta vilket säkerställer produktens spårbar till producent samt att produkt och tillverkning följer ställda krav.

Vi hjälper dig hitta rätt ryggstöd, kontakta oss gärna på info@rehabgrossisten eller på 08-410 410 240 80. Vi finns även på chatten vardagar mellan 9-16, välkommen!