Varför använda kompressionsplagg vid träning

Vid fysiskt ansträngande aktiviteter är det viktigt att känna sig bekväm. När en stor del av upplevelsen vilar på valet av träningskläder – som aldrig ska stå i vägen och orsaka obehag. Genom att välja kroppsnära, behagliga kläder som främjar din flexibilitet når du en snabb genväg för en behagligare träningsupplevelse.

Fördelar med kompressionsplagg

  • Ökad blodcirkulation

  • Minskar risken för svullnad

  • Bidrar till snabbare återhämtning efter träning

Testa en tröja med uppfriskande effekt

Att bära tighta kläder behöver inte automatiskt innebära att träningspasset blir svettigt. Genom att välja träningskläder med god kompression uppnår du istället motsatt effekt – där tyget hjälper till att hålla kroppen sval även under tuffare utmaningar.  
 
En kompressionströja kan även användas vid kyligare väderförhållanden, då tyget istället hjälper till att värma upp kroppen. De dubbla effekterna gör det således till ett mångfacetterat plagg som fungerar lika bra att använda på gymmet som under vinterkläderna i skidspåren.

Få piggare ben med kompressionsbyxor

Om känslan av trötta ben förut gjort att träningspassen känts jobbigare, så hjälper kompressionen till att bidra till känslan av piggare ben. Genom att byta ut dina ordinarie träningsbyxor mot ett par med kompressionsbyxor blir stunderna i löparspåren genast behagligare. En känsla som även bidrar till snabbare återhämtning – så att du kan ge dig ut på din nästa löprunda fortare.  

Dina kläder ska aldrig hindra dig när det kommer till att leva ett liv i rörelse. Och genom den kroppsnära utformningen bidrar kompressionsbyxorna med den perfekta passformen, vilket gör dem bekvämare att bära än vanliga träningsplagg.

Välj strumpor som minskar skaderisken

Att dra på sig kompressionsstrumpor är inte bara något som lämpar sig för längre sträckor på resande fot. Genom att använda strumpor med komprimerande effekt vid fysisk aktivitet minskar du belastningen på dina ben – så att du på sikt orkar mer. Det jämt fördelade trycket, som tillförs genom att bära strumporna, hjälper nämligen till att främja blodcirkulationen i benen.  

 Att använda strumpor med komprimerande effekt kan även motverka skador i form av muskelsträckningar och stukningar. Samtidigt som det är det perfekta plagget att bära oavsett väderprognos, då kompressionsstrumporna hjälper till att värma upp benen vid träning i lägre temperaturer – och vid varmare väder har plagget istället en behagligt kylande effekt, läs mer om fördelen med kompressionsstrumpor här.

 

Lättare träningspass med vadsleeves

Upplever du problem med ben som svullnar upp vid fysisk aktivitet? Då kan ett par vadsleeves vara det som fattas i din träningsgarderob. Den kroppsnära utformningen gör sleevesen bekväma att bära – samtidigt som kompressionen hjälper till att öka blodcirkulationen och minimerar risken för svullna ben. Något som i slutändan gör att träningspasset blir enklare att ta sig igenom.