• Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Fria byten
  • 100% Nöjd kundgaranti
  • 08-410 248 80

Foglossningsbälte

Avlastande foglossningsbälte vid foglossninge och höftsmärtor

Här är vårt sortiment av foglossningsbälten. Vårt sortiment finns upphandlat i flera landsting i Sverige och och är nu enkelt att beställa på nätet. Sortimentet vi säljer kommer från välrenommerade globala företag inom ortopedteknik och är därför alltid CE-märkta för att kunna säljas till sjukvården, läs mer här.

Mer information Foglossningsbälte

Foglossningsbälte stabiliserar bäckenet

Foglossning är ett vanligt problem bland gravida som beror på ökad rörlighet i kroppens leder inför den kommande förlossningen. Tillståndet kan orsaka smärta i bäcken, rygg, höfter och blygdben. Ett foglossningsbälte kan minska besvären genom att stabilisera upp bäckenet. Här hittar du vårt sortiment av foglossningsbälten som finns upphandlat i flera landsting i Sverige och som nu går att beställa enkelt online. Sortimentet vi säljer kommer från välrenommerade globala företag inom ortopedteknik och är alltid CE-märkta för att kunna säljas till sjukvården.

Foglossning är ett vanligt besvär bland gravida

Foglossning kallas det tillstånd när rörligheten i bäckenets leder ökar för att göra kroppen redo för förlossning. Detta kallas foglossning och är ett tillstånd som drabbar ungefär 73 procent av alla gravida kvinnor. Vissa kvinnor upplever emellertid inga symtom alls, medan andra kan drabbas av måttlig till svår smärta och värk.

De vanligaste symtomen vid foglossning inkluderar molande eller ilande värk i korsryggen samt strålande smärta över sätet. Det är också vanligt att uppleva värk i höfter, över blygdbenet samt vid ljumskarna. Foglossning i sig är inte farligt, men kan göra det svårt att exempelvis lyfta saker, gå i trappor eller att sitta på golvet. Vid svåra besvär kan det vara smärtsamt att röra sig över huvud taget.

Ett foglossningsbälte kan lindra besvären

Ett foglossningsbälte, även kallat bäckenbälte, kan ge effektiv smärtlindring i samband med foglossning, vilket kan göra vardagen lite enklare för den gravida. Bältet placeras över höften för att ge extra stöd åt ett överrörligt bäckenben och växande mage. Kompressionen ger en omedelbar effekt, framför allt för personer med svår värk.

Foglossningsbältet är ofta brett med rejäla stödelement för att ge optimal stabilisering av höft och bäckenben. Med hjälp av elastiska eller stumma spännband är det möjligt att anpassa graden av stöd efter behov. Ju hårdare bältet spänns åt, desto högre blir avlastningseffekten.

Genom att effektivt reducera smärtan kan foglossningsbältet dessutom bli avgörande för fortsatt rörelse under graviditeten. Regelbunden aktivitet kan nämligen också vara ett effektivt sätt att lindra smärta vid foglossning, inte minst eftersom det ökar blodcirkulationen i ryggen.

Viktigt att bära foglossningsbältet korrekt

För att foglossningsbältet ska ge optimal effekt är det viktigt att det sitter korrekt på kroppen. Bältet ska inte placeras över magen, utan över höftbenet och korsryggen strax nedanför magpartiet. Foglossningsbälten finns i olika utföranden, men de flesta är stumma för att ge bästa möjliga stöd till bäckenet.

Reglering av bältet sker i regel med hjälp av kardborreband för att användaren enkelt ska justera graden av stöd efter eget behov samt kunna lossa bältet snabbt. Vissa produkter är även utrustade med stabiliserande skenor i ryggdelen, vilket kan ge extra avlastning för personer som upplever ryggsmärtor.

Köp foglossningsbälte på nätet hos Rehabgrossisten

På den här sidan hittar du foglossningsbälten i olika utföranden för varierande behov. Våra produkter finns upphandlade i flera landsting i Sverige och kan nu beställas enkelt direkt på nätet. Samtliga modeller är CE-märkta och kommer enbart från välrenommerade varumärken inom ortopedteknik.

För en tryggare köpupplevelse erbjuder Rehabgrossisten alltid fri frakt, fria returer, 45 dagars bytesrätt samt säkra och etablerade betalningsmetoder.