• Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Fria byten
  • 100% Nöjd kundgaranti
  • 08-410 248 80

Hälsporreinlägg

Avlastande hälsporreinlägg för smärtlindring vid hälsporre

Hälsporreinlägg används för att avlasta hälen och foten vid hälsporre även kallat plantar fasciit. Vår kundsupport finns till din hjälp för att hitta rätt produkt i vårt rahab apotek. Öppet vardagar mellan 9-16 på tfn 08-410 248 80 eller på chatten med personlig rådgivning. Tveka inte att kontakta oss om du vill ha hjälp vid ditt köp, läs mer här.

Mer information Hälsporreinlägg

Hälsporre – Plantar fasciit

Hälsporre är en inflammation i senfästet under hälen som uppstår vid överbelastning. I vissa fall kan det bildas en hornformad påbyggnad på benet under hälen, därav namnet hälsporre. Vid problem med hälsporre kan du uppleva lokal smärta under eller på insidan av hälen, både vid stillasittande och aktivitet. Ett hälsporreinlägg kan minska belastningen på det inflammerade områden och därmed även bidra till effektiv smärtlindring. Här hittar du vårt breda sortiment av hälsporreinlägg online, både för hälen och hela foten.

Orsaker till hälsporre

Hälsporre (plantar fasciitis) är ett vanligt fotproblem som orsakar lokal smärta under hälen, både vid stillasittande och rörelse. Orsaken till hälsporre är en inflammation i fästet på senan i hålfoten. Inflammationen har i sin tur orsakats av överbelastning, exempelvis på grund av idrott, träning eller långvarig användning av felaktiga skor.

Anledningen till att tillståndet kallas just hälsporre beror på den hornformade påbyggnad som kan bildas på hälbenet som på röntgen kan föra tankarna till en sporre. Det är emellertid inte påbyggnaden i sig som orsakar smärtan i hälen, utan den är ett resultat av inflammationen i senfästet.

Faktorer som ökar risken att drabbas av hälsporre

  • Ålder – Problem med hälsporre är vanligare högre upp i åldrarna. De första symtomen brukar dyka upp först efter 40 års ålder, men även unga kan drabbas, framför allt om de är idrottsaktiva.
  • Övervikt – Sannolikheten att drabbas av hälsporre ökar vid övervikt. Detta beror på att belastningen på senan i hålfoten ökar.
  • Felaktiga skor – Personer som använder felaktiga skor, framför allt vid träning och idrott, löper en större risk att utveckla hälsporre. Även personer som går mycket på hårda underlag i arbetet och använder skor med dålig stötdämpning kan drabbas.
  • Övriga fotproblem – Även övriga fotproblem, exempelvis pronation, supination eller sänkt fotvalv kan öka sannolikheten att få hälsporre.

Hälsporreinlägg kan minska besvären

Hälsporre kan göra det smärtsamt att gå och stå långa stunder. Symtomen kan dessutom bli värre efter fysisk ansträngning, framför allt vid löpning där belastningen på fötterna är extra hög.

Vid misstankar om hälsporre är det framför allt viktigt att undvika onödiga belastningar på den drabbade foten. På så sätt är det möjligt att ge inflammationen tid att läka naturligt. Ett bra sätt att lindra besvären under läkningstiden är att använda ett hälsporreinlägg.

Hälsporreinlägg är framtagna för att ge effektiv smärtlindring genom att avlasta senan i hålfoten. Idag finns hälsporreinlägg för hela foten samt hälkoppar som är anpassade för att enbart stabilisera upp hälpartiet. För extra god avlastning och stötdämpning är det möjligt att kombinera exempelvis en hälkopp med ett stöd för fotvalvet.

Om inflammationen hunnit gå för långt och hälsporreinlägg inte hjälper kan det vara bäst att vända sig till sjukvården för vidare behandling.

Köp hälsporreinlägg online

Hos oss på Rehabgrossisten hittar du ett brett utbud av hälsporreinlägg, både hela sulor och hälkoppar enbart anpassade för att stabilisera upp hälen. Samtliga inlägg är tillverkade i hudvänligt material och går att använda både till vardags och vid fysisk aktivitet.

För en trygg kundupplevelse erbjuder Rehabgrossisten alltid fri frakt, fria byten och säkra betalningsmetoder. Vi erbjuder också 45 dagars bytesrätt och 14 dagars ångerrätt på samtliga köp.