• Fri frakt fr. 375.-
  • Snabb leverans
  • Fria byten
  • 100% Nöjd kundgaranti
  • 08-410 248 80

Knäskydd & Knästöd

Avlastande, stödjande och stabiliserande knäskydd

Knäskydd kan hjälpa dig som har smärtor i knät, har instabila knäleder eller vill använda knästöd i förebyggande syfte. Vi har flera modeller av knästöd som avlastar och ger extra stöd, genom att använda ett skydd ges knäleden bl.a. ökad stabilitet i sidled. I sortimentet finns knäbandage med olika funktion för skador på broskytor vid artros, stabilisering av ligament för både ledband och korsband, menisk och skador på knäskålen. Vi i på REHABgrossisten har många års erfarenhet av ortopediska produkter och hjälper dig gärna att hitta rätt knäskydd för just din typ av skada i knät, läs mer här.

Mer information Knäskydd & Knästöd

Knäskydd finns idag i flera varianter och material. Många skydd är tillverkade i neoprene som ger stöd och kompression runt knäleden för att ge en känsla av smärtlindring och med värmande egenskaper. Här nedan kan du läsa mer om de olika modeller som finns i sortimentet. REHABgrossisten har ett av marknadens bredaste utbud av knästöd och genom vårt samarbete med ett flertal världsledande leverantörer inom ortopedteknik kan vi garantera att våra knäbandage håller högsta kvalitet. Samtliga knä skydd är CE märkta enligt MDR klass 1 vilket säkerställer spårbarhet och att knäskyddet är producerat enligt de krav som ställs för att säljas till sjukvården.

Vårt sortiment av knäskydd

För den som inte är insatt kan det stora utbudet av knäskydd vara förvirrande och göra det svårt att välja rätt. Vi på REHABgrossisten har mer än 20 års erfarenhet av att utbilda sjukvårdspersonal och att sälja ortoser och bandage. Vi hjälper gärna dig så att du väljer rätta modell för ditt knä. Knäskydden finns i olika material men de har även olika funktioner som ska användas beroende på vilken skada, indikation eller problem du har i knäleden. Man kan dela in knäbandagen i olika kategorier och för att göra det lite tydligare för dig så har vi listat upp olika kategorier av knästöd här nedan.

Neopreneskydd

Ger lätt stöd och har en värmande funktion, används vid belastningsrelaterade skador, svullnad eller instabilitet i knäleden. Du kanske känner till “Vulkan” skydd som var ett av de första knäskydd som såldes i sporthandeln. Genom åren har produkterna utvecklats och många fler varumärken kommit. Det kanske mest väletablerade varumärket i sporthandeln är Rehband. Vi säljer bl.a. Rehaband RX Knä sortiment som finns i flera olika färger och tjocklekar på neoprene materialet – knästöd med hål och utan över knäskålen.

Kompressionsbandage

Stickade knäbandage som ger stöd och kompression runt knäleden. Även dessa knäskydd används vid svullnad och instabilitet, vid lindring artros för ett enklare stöd och kompression. Vi säljer bl.a. det tyska företaget medi’s stickade knäbandage. medi är marknadsledande på just kompression och förutom att tillverka kompressionsstrumpor gör de högkvalitativa rundstickade knäbandage i olika modeller.

Knäskydd korsbandsskada

Används vid främre eller bakre korsbandsskador och måste ha stabiliserande egenskaper både mot översträckning och med sidostabilitet. Knästöd med ledade skenor krävs där man kan ställa in begränsningar i rörlighet efter behov.

Knäskydd ledbandsskada

Även ett knäskydd för ledbanskador ska ha stabiliserande skenor eller spiralfjädrar för att ge ett knä extra stöd i sidled. Ett ledbandsskydd har ofta stabiliserande band som ger extra stabilitet kring knät tillsammans med formbara stabila skenorna som går att anpassa efter benets form.

Knäskydd artros

Ett stöd som ska användas vid lättare artros kan vara ett enklare kompressionsbandage som vi skriver om ovan. Men om du har större problem än lindrig värk i ditt knä rekommenderar vi dig att kontakta en ortopedteknisk avdelning. De är specialister på att anpassa hjälpmedel och har tillgång till ett stort sortiment av avlastande knäortoser som behöver anpassas till just ditt knä för bästa resultat.

Knäskydd knäskål (patella)

Även här finns det två olika typer av skydd. Vi har knästöd som stödjer och stabiliserar knäskålen om du har problem med instabilitet eller överrörlighet av patella. Knäskydden är anpassningsbara och kan enkelt justeras efter dina behov. Om du behöver avlasta knäskålen och senfästet vid inflammation eller överansträngning så har vi även ett sortiment som är till för det.

I Skadeguiden kan du läsa mer om olika knä relaterade skador och rekommenderade produkter för schlatter, ledbandsskada, PFSS, meniskskada, löparknä, korsbandsskada, patellaluxation, hopparknä och artos i knät.

Vi hjälper dig att välja rätt knäskydd

Vi har mer än 20 års erfarenhet av att sälja knäskydd till sjukvården i Norden. Vår kundsupport finns till din hjälp mån-tor mellan 9-16 och fre 9-15 på tfn 08-410 248 80. Du når oss även på chatten med personlig rådgivning eller på mail info@rehabgrossisten.com. Tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälpa att välja rätt knästöd.

Vi erbjuder dig fri frakt, snabb och trygg service

REHABgrossisten erbuder dig snabb och trygga köp på nätet. Alla våra knäskydd är CE-märkta vilket innebär att de är kvalitetssäkrade för att säljas till sjukvården inom EU. Vi är certifierade hos Nordisk E-handelscertifiering och använder Klarnas säkra betalningslösningar. Du har alltid 14 dgr ångerrätt samt 45 bytesrätt och fri frakt, både hem till dig och om du vill returnera eller byta din produkt. Alternativ att betala efter du fått produkten finns även i kassan. Du får hem produkten och betalar sedan mot faktura som kommer från Klarna.