• Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Fria byten och returer
  • 100% Nöjd kundgaranti
  • 08-410 248 80

Handledsstöd

Stabiliserande och avlastande handledsstöd

Vi har mer än 20 års erfarenhet av att sälja handledsskydd och handledsstöd. Vår kundsupport finns till din hjälp vardagar mellan 9-16 på tfn 08-410 248 80 eller på chatten med personlig rådgivning och vi har fri frakt. Tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp att köpa rätt modell, läs mer här.

Visar 13 produkt(er)

Mer information Handledsstöd

Vårt sortiment av bra handledsstöd är tillverkade för att effektivt avlasta handleden genom att stabilisera och hålla din handled i ett neutralt läger för att minska smärta och ge lagom stöd. Ett handledsstöd stabiliserar vid t.ex. karpaltunnelsyndrom och andra handledsrelaterade skador och indikationer. Flera av våra modeller har en aluminiumskena i en skenficka på insidan av bandaget, skenan stabiliserar en handled ytterligare. Vissa handledsstöd och handledsskydd har även en dynamisk plastskena som tillval. I sortimentet finns olika modeller som passar både i vardagen, vid motion och vid sport.

Välj rätt modell av handledsstöd

Våra handledsstöd finns i flera olika modeller beroende på hur mycket stöd, avlastning eller kompression stödet ska ge. Vanligtvis tillverkas dessa i elastiskt resår med en formbar skena av aluminium eller plast. Det finns även stabilare modeller som tillverkade av oelastiska material och som kommer med både utvändig och invändig skena över handleden.

Med kombinationen av elastiskt resår och skena ger handledsstödet bra kompression runt handleden vilket effektivt motverkar svullnad i och runt handleden och gör att smärta lindras. Även handledsstödets längd påverkar hur handleden avlastas. Ett längre handledsstöd avlastar mer effektivt än ett kort och kan vara lämpligt vid arbetsrelaterade skador som beror på tunga lyft.

Stabila handledsskydd och handledsstöd tillverkas oftast i mindre elastiska eller i helt oelastiska material för bättre stöd, fixering och stabilisering av handleden. Ju mindre elasticitet materialet har desto bättre fixeras en handled, helt enkelt ger det en väldigt bra avlastning.

Storlekar och tillval

Alla våra handledsstöd finns i flera storlekar för att ge optimalt passform och stöd åt hand och handled. Alla handledsskydd har en storleksguide på produktsidan, ta alltid mått enligt måttabell före ditt köp. Det är viktigt med rätt storlek och att bandaget sitter bekvämt runt handleden samtidigt som produkten ska ge maximal avlastning vid smärta.

Handledsstöd med skena

Handledsstöd i vårt sortiment har oftast en skena som är tillverkat i aluminium och är anatomiskt formbar efter handleden. Anatomiska plastskenor finns som tillval till vissa produkter. Bandaget appliceras på handleden med hjälp av kardborrband över handryggen. Kardborrbanden är anpassade för att ge en anatomisk passform för handleden och för att ge bästa stöd med god komfort vid dagligt bruk.

Hur hårt ska handledsskydd sitta?

Hur hårt ett handledsskydd ska sitta beror på vilken modell och vad avsikten är med stödet av din hand eller handled. Det finns skydd där produkten totalt ska fixera handleden, t.ex. vid tung träning eller vid andra tillfällen då tunga lyft utförs. Här vill man låsa handleden och handen för att ge extra styrka och behov finns för stabilisering. Men om det gäller ett skydd där man är i behov av ett avlastning och kompression relaterat till en skada så vill man att handen och handleden ska få tillräckligt stöd utan att handen eller armen stasar (stoppar flödet i venerna).

Vanliga elastiska handledsbandage ska kunna användas under dagen utan obehag och vid behov ska det vara enkelt att släppa på kardborrbanden för lätta på kompressionen man får av bandaget.

Bra handledsskydd ska vara lätt att använda

Var noggrann när du väljer handledsskydd. Se till att du köper från en etablerad leverantör som tar ansvar för hela produktflödet från produktion till distribution. Samtliga våra modeller är CE-märkta vilket säkerställer produktens spårbar till producent samt att produkt och tillverkning följer högt ställda krav enligt de medicintekniska EU-regelverket MDR (Medical Device Regulation).

Skötselråd

För bästa skötsel av ditt handledsstöd bör dessa tvättas i 30 grader handtvätt samt att de dropptorkas.

Karpaltunnelsyndrom och andra indikationer i Skadeguiden

I vår Skadeguide kan du läsa mer om olika indikationer så som t.ex. karpaltunnelsyndrom, inflammation i handleden och hur vi tar hand om en stukad handled. Du hittar även andra indikationer, läs mer i Skadeguiden.

Vi hjälper dig att hitta rätt handledsskydd och handledsstöd

Vi hjälper dig med ditt köp i vår rehab butik på nätet. Med över 20 år som distributörer till sjukvården i Sverige kan vi hjälpa dig hitta rätt handledsskydd. Vi har alltid ett fraktalternativ med fri frakt i kassan. Kontakta vår kundsupport på tfn 08-410 248 80, info@rehabgrossisten.com eller i chatten här på sidan så hjälper vi dig. Vi håller öppet vardagar mellan 9-16 (fredagar 9-15).