• Fri frakt fr. 375.-
  • Snabb leverans
  • Fria byten
  • 100% Nöjd kundgaranti
  • 08-410 248 80

Träningsband & Gummiband

Träningsband för skonsam och effektiv träning

Träningsband i gummi är ett praktiskt och smidigt att använda både i samband med rehabilitering och träning av hela kroppen. Främst eftersom gummiband är en skonsam och effektiv träningsform som stegvis bygger upp muskelkapaciteten, läs mer här.

Mer information Träningsband & Gummiband

Svag muskulatur i rygg och axlar kan leda till en försämrad hållning, vilket i sin tur kan orsaka smärta och värk. Ett träningsband i gummi är ett effektivt, men skonsamt träningsredskap som utnyttjar kroppsvikten i samband med aktivitet. Förutom att stärka musklerna med träningsgummiband kan denna typ av övningar även förbättra kroppens rörlighet och stabilitet. Hos oss på Rehabgrossisten hittar du gummiband för rehab och träning i olika utföranden som du kan köpa online.

Svaga muskler kan orsaka smärta och värk

En vanlig anledning till många ryggrelaterade problem är dålig hållning, vilket normalt sett är ett resultat av svaga muskler i rygg och axlar. Korta bröstmuskler och svag muskulatur mellan skulderbladen kan leda till att axlarna faller framåt. Undviker man behandling kan denna typ av felbelastning orsaka smärta och värk både i bröstrygg och nacke.

Hållningsproblematik förekommer ofta bland personer med ett stillasittande jobb där arbetet sker med armarna framför kroppen, exempelvis vid kontors- eller kassaarbete. Genom att stärka musklerna i rygg- och axelpartiet är det dock möjligt att återföra axlarna till sin naturliga position och på så sätt minska risken för belastningssmärtor.

Träningsband kan förbättra styrkan och rörligheten

Träningsband kan vara ett effektivt och skonsamt hjälpmedel för den som vill stärka muskulaturen i hela kroppen. Träningsbandet är tillverkat av ett elastiskt material, vanligtvis gummi, som gör det möjligt för användaren att arbeta med sin egen kroppsvikt. Det är också möjligt att anpassa träningsintensiteten efter behov, exempelvis genom att reglera avståndet eller genom att välja gummiband med olika motstånd.

Genom att implementera motståndsträning med gummiband i rehab eller träningsrutinen är det möjligt att effektivt stärka musklerna i både över- och underkroppen. Eftersom träningen dessutom blir instabil ökar muskelkontraktionen kring lederna. Detta ger kroppen ökad kontroll över lederna i en instabil situation.

Träningsband i olika utföranden

Träningsband är ett brett begrepp som innefattar alla band som är anpassade för träning eller rehab.

Träningsband med handtag
Ett träningsband med handtag som är anpassat för träning och rehab av överkroppen. Finns både som elastiska och stumma varianter där den senare framför allt används för att arbeta med den egna kroppsvikten.

Gummiband på rulle
Töjbara träningsband med olika motståndsnivåer och halkfri yta. Ger ett linjärt motstånd, vilket är betydande vid flera olika typer av övningar.

Små gummiband (miniband)
Mindre gummiband är framför allt anpassade för användning vid träning eller rehab av underkroppen.

Tjocka gummiband – Power Band
Det finns även extra tjocka gummiband som går att använda för högre motstånd, men som också är lämpliga som stöd vid exempelvis chins.

Köp gummiband för träning hos Rehabgrossisten

Gummiband är lämpliga för personer som på ett skonsamt sätt vill stärka muskulaturen i rygg och axlar. Här på Rehabgrossisten kan du köpa träningsband och power band online med varierande motstånd i olika utföranden och prisklasser. Våra träningsband är latexfria och passar bra för hemmaträning.

För en tryggare köpupplevelse erbjuder vi alltid fri frakt, fria returer, bytesrätt i 45 dagar och säkra betalningsmetoder med identifiering via BankID.