• Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Fria byten
  • 100% Nöjd kundgaranti
  • 08-410 248 80

Knäortos

Knäortoser som avlastar, stödjer och stabiliserar

En knäortos kan hjälpa dig som har gjort illa knäleden. Vi har ett bretts sortiment av knäortoser som avlastar, stödjer och stabiliserar knäleden. I sortimentet finns ortoser för skador på broskytor, stabilisering av ligament för både ledband och korsband, menisk och skador på knäskålen. Vi i på REHABgrossisten har många års erfarenhet av ortopediska produkter och hjälper dig gärna så att du hittar rätt knäortos för just din skada i knäleden, läs mer här.

Mer information Knäortos

Knäortoser finns i många olika utföranden. Många skydd är tillverkade i neoprene eller airmesh som ger stöd och kompression runt knäleden. Detta för att ge en känsla av smärtlindring och värmande egenskaper. Här nedan kan du läsa mer om de olika modeller som finns i sortimentet.

REHABgrossisten har ett av marknadens bredaste utbud av knäortoser. Genom vårt samarbete med ett flertal världsledande leverantörer inom ortopedteknik kan vi garantera knäortoser som håller högsta kvalitet. Samtliga skydd är CE märkta enligt MDR klass 1 vilket säkerställer spårbarhet och att din knäortos är producerat enligt de krav som ställs för att säljas för sjukvården.

Vårt sortiment av knäortoser

För den som inte är insatt kan det stora utbudet av knäortoser vara förvirrande och göra det svårt att välja rätt. Vi på REHABgrossisten har mer än 20 års erfarenhet av att utbilda sjukvårdspersonal och att sälja ortoser och bandage. Vi hjälper gärna dig att välja rätt modell för just ditt behov. Knäortoser finns i olika material men de har även olika funktioner. Detta är nödvändigt då val av knäortos beror på vilken skada, indikation eller problem du har i knäleden. Man kan dela in knäortoser i olika kategorier. För att göra det lite tydligare för dig så har vi listat upp olika knäortos kategorier här nedan.

Knäortos för korsbandsskada

Används vid främre eller bakre korsbandsskador. Måste ha stabiliserande egenskaper både mot översträckning och med sidostabilitet. En knäortos med ledade skenor krävs där man kan ställa in begräsningar i rörlighet efter behov.

Knäortos för ledbandsskada

Även ett knäortos för ledbanskador ska ha stabiliserande skenor eller spiralfjädrar för att ge extra stöd i sidled. Ett ledbandsskydd har ofta stabiliserande band som ger extra stabilitet. Tillsammans med formbara stabila skenorna behöver man anpassa skyddet efter benets form.

Knäortos för artros

Ett stöd som ska användas vid lättare artros kan vara ett enklare kompressionsbandage. Men om du har större problem än lindrig värk rekommenderar vi dig att kontakta en ortopedteknisk avdelning. De är specialister på att anpassa hjälpmedel. De har även tillgång till ett stort sortiment av avlastande knäortoser som behöver anpassas till just ditt knä för bästa resultat.

Knäortos vid skador på knäskål (patella)

Även här finns det två olika typer av skydd. Vi har knäortoser som stödjer och stabiliserar knäskålen om du har problem med instabilitet eller överrörlighet av patella. Knäortosen är anpassningsbara och kan enkelt justeras efter dina behov. Om du behöver avlasta knäskålen och senfästet vid inflammation eller överansträngning så har vi även ett sortiment som är till för det.

I Skadeguiden kan du läsa mer om olika knärelaterade skador och rekommenderade produkter. Här skriver vi bl.a. om schlatter, ledbandsskada, PFSS, meniskskada, löparknä, korsbandsskada, patellaluxation, hopparknä och artos i knät.

Vi hjälper dig att välja rätt knäortos

REHABgrossisten har mer än 20 års erfarenhet av att sälja knäortoser till sjukvården i Norden. Vår kundsupport finns till din hjälp mån-tor mellan 9-16 och fre 9-15 på tfn 08-410 248 80. Du når oss även på chatten med personlig rådgivning eller på mail info@rehabgrossisten.com. Tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälpa att välja rätt knäskydd.

Vi erbjuder dig snabb och trygg service

REHABgrossisten erbuder dig snabb och trygga köp på nätet. Vi är certifierade hos Nordisk E-handelscertifiering och använder Klarnas säkra betalningslösningar. Du har alltid 14 dgr ångerrätt samt 45 bytesrätt och vi står för frakten, både hem till dig och om du vill returnera eller byta din produkt. Alternativ att betala efter du fått produkten finns även i kassan. Du får hem produkten och betalar sedan mot faktura som kommer från Klarna.