• Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Fria byten
  • 100% Nöjd kundgaranti
  • 08-410 248 80

Fotledsskydd

Fotledsskydd för instabila fötter

Fotledsskydd hjälper dig som har problem med en stukad fot. Instabila fotleder, återkommande stukningar och sämre kontroll i en stukad fot är vanligt förekommande problem både vid idrott eller motion, i arbetslivet och i vardagen. Fotledsskydd finns i flera olika utföranden och modeller. I vårt sortiment hittar du noga utvalda fotledsskydd som täcker bredden av de funktioner som krävs vid olika grader av fotledsskador, läs mer här.

Mer information Fotledsskydd

Stukad fot – Vilket fotledsskydd ska jag välja?

Vi har ett noga utvalt sortiment av olika fotledsskydd. Detta för att behovet av stabilitet och stöd kan förändras över tid och aktivitet eller underlag. Olika skador kräver olika behandling och därför finns olika fotledsskydd i sortimentet. Man tar även hänsyn till skoval, användningsområde och underlag. Kort beskrivet finns, enkla elastiska fotledsbandage som används till en stukad fot eller vid ömma, svullna och lätt instabila fotleder. Stabila fotledskydd, ofta tillverkade i nylon eller i plast för extra stabilitet. Samt fotledsskydd för akuta skador. Om du är osäker på vilket fotledsskydd du ska välja, tveka inte att kontakta oss på 08-41024880 eller på vår chatt. Vår kundtjänst har öppet vardagar mellan 9-16. Här nedan hittar du mer information i ditt val av fotledsskydd.

Fotledsskydd i vardagen

Generellt sett är ett fotledsskydd som används vid dagliga behov något smidigare och oftast tillverkade i resår. Istället för att använda en elastisk linda, som bygger mer runt foten, finns resårstrumpor som ger kompression vid svullnad och extra stabilitet. Dessa modeller finns även med påsydda extraband som gör det möjligt att stabilisera en stukad fot. Med extrabanden kan man reglera kompressionen runt fotleden och få extra stabilitet. Ett fotledsskydd i resår har även en enkel applicering i förhållande till det stöd bandaget ger. Vid daglig användning vill man ju även ha bandaget så tunt och smidigt som möjligt. Fördel är att fotledsskydd i resår tar mindre plats i skorna vilket ofta behövs i en vardagssko. Med ett tjockare material ökar värmen och trängre blir skorna. Vi rekommenderar oftast fotledsskydd i resår till de som behöver ett smidigt fotledskydd till vardags.

Fotledsskydd för idrott, motion och aktiva användare

Det är vanligt att idrottskaderelaterade fotledsskador kan vara bestående under en längre tid. Upprepade start och stop med snabba sidledsförflyttningar och hopp påfrestar fotleden extra mycket. Det är vanligt att en gammal skada gör sig påmind om man inte är noggrann och förebygger. Att tejpa foten är mycket vanligt men det krävs att man vet hur man gör och kan vara kostsamt om man jämför med ett fotledsskydd. Med rätt val av fotledsskydd får du samma stabilitet som tejp men framförallt är det enkelt att snöra åt fotledsskyddet om kompressionen och stödet minskar under träning eller match. Vid val av fotledsskydd är det viktig att fotledsskyddet har en anatomisk passform. Att det har extraband som stabiliserar samt är tillverkat i ett stabilt material så som nylon eller plast. Våra fotledsskydd är noga utvalda och kommer från världsledande företag inom ortopedteknik.

Fotledsskydd vid trauma och akuta skador

Akuta fotledsskador är vanligt inom idrotten men även förekommer i vardagen om man trampar snett eller trampar fel och inte minst vid halkolyckor. Många fotledsskador uppstår även vid arbete på ojämna underlag eller trauma genom yttre våld mot foten. Vanligast är att ledbanden på fotens utsida tänjs ut och forceras utanför det normala rörelseomfånget. I värsta fall kan ledbanden gå av med trolig permanent nedsatt stabilitet i fotleden som följd. Akut omhändertagande är viktigt och kompression, högläge och kyla är effektiva i den akuta fasen. Detta för att motverka svullnad och minska den akuta blödningen i foten. Du hittar mer information i skadeguiden under Stukad fot / Vrickad fot. I den akuta fasen rekommenderar vi Kool Air Ankle från Breg som används vid akuta ledbandsskador för att stabilisera fotleden, minska svullnad och smärta.

Fotledsskydd eller tejpning?

Dagens fotledsskydd är utvecklade och designade så att de kan ersätta tejp på många områden. Med nya skydd som bygger väldigt lite i skon och som kan justeras under aktivitet har anledningen att tejpa foten blivit mindre. För att tejpning ska vara effektivt behövs kunskap och utbildning för att få ut bästa effekt. Men även här så kan problem uppstå då ofta tejpen successivt kan släppa under användning. Ett träningspass eller match på mer än 30 minuter kan innebära att tejpen ger med sig och ger mindre och mindre stöd över tid. Även felaktig tejpning kan påverka stabilitet negativt samt att kvalitén på tejpen har stor betydelse. Fördelen med ett fotledskydd är att det enkelt att appliceras och regleras efter hand för att bibehålla stabiliteten i en stukad fot. Med rätt val av fotledsstöd kommer du kunna säkerställa stabiliteten över tid.

Kostnad fotledsskydd vs tejp

När det kommer till kostnad så är även ett fotledsskydd fördelaktigt. Naturligtvis beror det på hur mycket tejp man använder. Men om man räknar med att det går åt en rulle i veckan (räcker normal 3-4 tejpningar) så skulle kostnaden bli runt 300-400 kr i månaden. Detta om man tränar 3-4 pass i veckan. Ett fotledsskydd kostar hos oss mellan 350 – 995 kr vilket snabbt då går att räkna hem.

Vi erbjuder dig snabb och trygg service

REHABgrossisten erbuder dig snabb och trygga köp på nätet. Vi är certifierade hos Nordisk E-handelscertifiering och använder Klarnas säkra betalningslösningar. Du har alltid 14 dgr ångerrätt samt 45 bytesrätt och det är fraktfritt, både hem till dig och om du vill returnera eller byta din produkt. Alternativ att betala efter du fått produkten finns även i kassa, du får hem produkten och betalar sedan mot faktura som kommer från Klarna.