• Fri frakt fr. 375.-
  • Snabb leverans
  • Fria byten
  • 100% Nöjd kundgaranti
  • 08-410 248 80

Tumstöd

Avlastanda och stabiliserande tumortos

Tummen är en av de mest utsatt lederna i kroppen. Vilket medför att tummens grundled, CMC-leden, ständigt utsätts för belastning med påföljande ökad risk för förslitningsskador och artros i tumbasen. Med en tumortos får du ett smidigt stöd som lindrar smärta vid alla moment då du använder tummen och handen. Vår kundsupport finns till din hjälp vardagar mellan 9-16 på tfn 08-410 248 80 eller på chatten med personlig rådgivning. Tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälpa att välja rätt tumortos, läs mer här.

Mer information Tumstöd

REHABgrossiten har ett kvalitativt sortiment av tumortoser som är tillverkade för att get ett effektivt tumstöd. En av de vanligaste problemen är överbelastning CMC1-leden som är tummens grundled. Vanligt är att smärta och problem i tummen övergår i artros i tummen vilket innebär att ledens normalt släta yta förändras och blir ojämn. Vid artros i tumbasen och med försämrad broskyta upplevs tummen stel med sämre rörlighet och smärtar vid rörelse. Även viss svullnad kan uppstå samt rådnad vid tumbasen, pga inflammation. En naturlig påföljd är att tumgreppet försvagas vilket gör att dagliga sysslor kan försvåras och utan tumstöd kan annars enkla lyft vara smärtsamma. En förslitning i tumleden kan vara problematisk då det naturliga tumgreppet smärtar vid varje tillfälle handen används.

Vilken funktion har en tumortos?

En tumortos är ofta tillverkad i någon typ av resor som ger kompression och stödjer tummen, ofta i kombination med skena eller fjäder som förstärker och stabiliserar tummen extra mycket. En tumortos kan även vara tillverkad i plast och har då ofta en tydlig anatomisk form för att kunna immobilisera tummen, en s.k. rigid tumortos är stabilare än en elastiskt tumortos och låser därför tummen mer effektivt i ett neutralläge för att minska eller helt förhindra rörligheten i tummens leder. Tumortoser är designade att begränsa rörligheten i tummens grundled, CMC1-leden, men samtidigt ges resterande delen av handen fri rörlighet. En tumortos appliceras ofta med hjälp av ett kardborreband som enkelt går att öppna och stänga. Vid behov av att stabilisera handleden finns det även längre modeller som även stabiliserar handleden. Vid i ytterligare stöd finns stabila handledsbandage som har ett integrerat tumstöd i bandaget, ett s.k. handledsbandage med tumstöd.

Vi har olika modeller av tumortoser

Valet av tumortos beror på vilken grad av stabilisering man behöver. Olika modeller har designats för att kunna vara flexibel att hitta det som täcker ditt behov bäst. Här är olika modeller av tumortoser i REHABgrossistens sortiment;

Kort tumortos – stabiliserar och lyfter tummen samt ger ett generellt stöd över handleden.

Rigid tumortos – slitstark tumortos i plast som stödjer tummens CMC- och MCP-leder.

CMC ortos – smidiga tumortoser som stabiliserar tummens CMC led, samtidigt som den tillåter full rörlighet i handleden.

Handledsortos med tumstöd – handledsbandage med tumstöd som används för att stabilisera handleden efter skada, operation eller kroniska besvär.