• Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Fria byten och returer
  • 100% Nöjd kundgaranti
  • 08-410 248 80

Handledsskydd med skena

Avlastande handledsskydd med skena

Överbelastningsproblem med påföljande smärta och inflammation i handleden är vanligt då handleden dagligen utsätts för rörelser och belastning som i längden kan orsaka skador. Ett handledsskydd med skena kan vara till god hjälp. Både för att avlasta vid lyft men även för att lindra smärta om olyckan har varit framme. Handledsskydd med skena tillverkas oftast i resår men finns i olika kombinationer av material för att stabilisera och avlasta. Skenan tillverkas som regel i aluminium eller plast som kan anpassas individuellt för maximal stabilitet, läs mer här.

Visar 11 produkt(er)

Mer information Handledsskydd med skena

Handledsskydd med skena är tillverkat för att lindra smärta och stabilisera handleden genom att avlasta handleden. Vi vill att handledsskyddet ska neutralisera handledens position i en sk. neutralposition vilket då avlastar muskler och senor i handleden. Vi i vill även bibehålla den normala funktion i handen så valet av handledsskydd bör utgå från hur mycket stöd som krävs samt hur mycket av funktionaliteten som ska bibehållas. Oftast får man kompromissa här för att hitta den rätta lösningen. Det är viktigt att hitta ett skydd med anatomisk passform som stabiliserar men inte hindrar handens och fingrarnas funktion för mycket. Handelsskydd med skena finns i olika material men vanligast är att skyddet är tillverkat i resår som ger kompression i handleden. Tillsammans med en stabiliserande skena och möjligheten att reglera knäppningen med kardborrband kan handledsskyddet anpassas efter behov.

Våra handledsskydd med skenor finns i olika storlekar och är anpassade för höger eller vänster hand. De flesta modellerna går att välja mellan färgerna beige och svart men finns även modeller i grå eller blå färg. När du ska hitta rätt storlek på ditt handledsskydd så är det bra om du har ett måttband till hands. Måttabeller finns på respektive produktsida och här hittar du även storlekarna och måttangivelser för respektive modell, oftast tas ett cirkulärt måttet runt handleden. Om du hamnar mitt i mellan två storlekar så är det inga problem, i vanliga fall brukar den mindre storleken fungera utmärkt. Men, om du vill, så kan du beställa hem båda storlekarna, vi skickar med en returfraktsedel så att du enkelt kan returnera den som inte passar.

Tips på hur man applicerar ett handledsskydd

De flesta handledsskydd med skena har en applicerats med hjälp av 3-5 kardborreband och knäpps över handryggen men det finns även modeller med snörknäppning. Då handledsskyddet har flera kardborrband så kan man enkelt anpassa kompressionen där efter. Enklast är att börja knäppa de kardborrband som sitter på mitten av bandaget samtidigt som du ser till att handleden hamnar rätt i handledsskyddet. Var noggrann med att handledsskyddets skena är förbockad och anpassad efter din hand så är det enklare att få skyddet på rätt plats på en gång. Därefter så knäpps tumgreppet, kan oftast bara ”lägga på plats” så att inte bandaget glider ner. Efter det så knäpps de kvarvarande kardborrbanden på underarmen. Bandaget ska sitta bekvämt men vara tillräckligt stabilt för ändamålet.

Ibland kan ett handledsbandage med skena vara i vägen, speciellt om du t.ex. spelar tennis, ishockey eller golf. Då finns det även speciella handledsskydd som endast stabiliserar handleden utan att skenan går upp och in i handen. Många gånger kan då en traditionell linda eller tejp vara ett bättre alternativ. Handledsskenor kan även specialtillverkats av ortopedtekniska avdelningar som så skräddarsyr en modell efter dina behov.

Vi hjälper dig!

REHABgrossisten är här för att hjälpa dig! Som om grossist har vi tillgång marknadens bredaste sortiment av handledsskydd och andra ortopediska produkter, i mer än 20 år har vi samarbetat med flera av världens största leverantörerna inom den ortopedtekniska området. Alla våra produkter är CE märkta enligt gällande standard vilket ger dig som kund tryggheten att alltid få en produkt med optimal funktion och kvalitet.

Vill du ha mer råd för att välja handledsskydd?

Det är inte alltid helt lätt att hitta rätt skydd så vi finns här för att hjälpa dig. Ring oss på 08-410 248 80 eller skicka oss ett mail till info@rehabgrossisten.com så hjälper vi till. Vår kundsupport har många års erfarenhet och hjälper dig på bästa sätt.

Och du, REHABgrossisten erbjuder 45 dagars öppet köp så att du kan prova din produkt i lugnt och ro. Inte nog med det så har vi alltid en 100% nöjd kund garanti och är en certifierad e-handel. Välkommen!