• Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Fria byten
  • 100% Nöjd kundgaranti
  • 08-410 248 80

TENS

TENS - Transkutan Elektrisk Nervstimulering

Transkutan elektrisk nervstimulering kan vara ett effektivt hjälpmedel för tillfällig avkoppling och smärtlindring, både vid lång- och kortvarig smärta. Vi har enheter med förinställda program för hemmabruk som passar både vid smärta och i förebyggande syfte läs mer här.

Mer information TENS

Vad är TENS?

TENS (transkutan elektrisk nervstimulering) är en medicinskt testad behandlingsmetod som genom elektriska impulser kan ge effektiv, men kortvarig smärtlindring vid exempelvis ryggskott, diskbråck, menssmärtor samt nack- och höftsmärtor. Syftet är att skapa muskelsammandragningar, vilket i sin tur stimulerar kroppens produktion av endorfiner.

Här på Rehabgrossisten.com kan du köpa TENS-apparater online för att själv behandla tillfällig värk och smärta.

Viktigt! Personer med pacemaker och gravida ska inte behandlas med TENS utan klartecken från läkare.

Långvarig smärta och värk är vanligt

Kronisk smärta och värk är ett stort hälsoproblem som kan vara kostsamt både för samhället och för den enskilda individen. Det har visat sig att drygt 20 procent av befolkningen har pågående smärtproblem och att problem i sju procent av fallen är kroniska. Trots det är utbudet av bra smärtstillande läkemedel fortfarande begränsat.

Normalt sett är värken lokaliserad i ryggen eller i nacken och den främsta orsaken är en stillasittande livsstil. Detta kan dels leda till försvagad muskulatur samt hållningsproblematik som resulterar i felbelastningar. Långvarig och ihållande smärta och värk kan skapa fysiska svårigheter i vardagen, men också vara mentalt dränerande och även orsaka psykosociala problem som påverkar relationer.

TENS kan ge effektiv smärtlindring

Bortsett från medicinering finns det flera andra metoder för att behandla långvarig smärta. TENS står för ”transkutan elektrisk nervstimulering” och är ett beprövat hjälpmedel som fungerar som kan ge effektiv smärtlindring, både vid kronisk och tillfällig värk.

En TENS-apparat är utrustad med elektroder som appliceras på huden vid smärtområdet och som sedan skickar ut svaga elektriska impulser. Detta skapar muskelsammandragningar som helt eller delvis blockerar smärtsignalerna i det drabbade området. Utöver det stimulera också produktionen av endorfiner som är kroppens naturliga smärtlindringssystem. Även detta bidrar till att reducera smärtan.

TENS är utan biverkningar

TENS är en behandlingsform som testats i flera av varandra oberoende medicinska studier. Den har visat sig ha goda resultat vid en rad olika tillstånd, exempelvis ryggskott, led- och muskelvärk, knäartros, höftsmärtor, mensvärk, förlossningssmärtor och endometrios. Behandlingen ger inga biverkningar och är därmed helt säker att använda på egen hand i hemmet.

I många fall kan en TENS-behandling vara tillräcklig för att ensam ge effektiv smärtlindring. Effekten varar normalt sett i ett par timmar efter avslutad behandling. Vid svårare smärttillstånd kan TENS-apparaten istället fungera som ett komplement till medicinering eller annan smärtlindrande behandling.

Köp TENS-apparat online hos Rehabgrossisten

TENS kan vara ett effektivt hjälpmedel för tillfällig avkoppling och smärtlindring, både vid lång- och kortvarig smärta. Här på Rehabgrossisten.com hittar du TENS-apparater med förinställda program för hemmabruk som passar både vid smärta och i förebyggande syfte. Vi erbjuder alltid fri frakt och fri retur på våra produkter för att du ska bli nöjd med ditt köp.